Japán fürj

Származása

Fürj a csirkékkel, a fácánokkal együtt egy családhoz (Phasianoidea),  a tyúkalakúak rendjébe tartozik. Faj vagy alfaj a Coturnix génuszon, az összes kontinensen őshonos, kivéve az Amerikát. Coturnix coturnix Ázsiát, Afrikát és Európát bejárva vándormadár, és nyílt vagy cserjés puszták lakója. Több alfaját ismerjük, de a legfontosabb az európai fürj, Coturnix coturnix coturnix, és az ázsiai, vagy japán fürj, Coturnix coturnix japonica.

Földrajzi előfordulása

Urál-hegységtől keletre, Mandzsúriában, Délkelet-Szibériában és Észak-Japánban, a tengerszint feletti 1800 méter magasságig. Ezek a madarak vonulók, a telet, Ázsia keleti részén élők Koreai félszigetre, Japán déli részére és Délkelet-Ázsiába vonulnak. Az Urál-hegységhez közel élők, Pakisztántól Iránig behatárolt területre vonulnak.

Nyarat Szibéria déli részén, a megművelt és sztyeppes síkvidéken tölti. A legnagyobb populáció a Bajkál-tó térség és környékén fordul elő.

 

Életmódjuk:

A fürj földön fészkel, átlagosan 7-8 tojást, amit 18 napig költ, majd a csibék a kikelés napján fészekhagyók lesznek. Ha nem esik áldozatul a ragozóknak és külső tényezőknek, átlagosan 6, fogságban 9 évig is elélnek.

Magvakkal és rovarokkal táplálkoznak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szerzői jogok

A honlap tartalma a www.furjklub.hu / www.japanfurj.webatu.com és / www.japanfurjtenyesztokklubja.freeiz.com/ tulajdonát képezik kivéve, ha a konkrét dokumentumban más forrás szerepel.

A honlap szerkesztője mindent megtesz azért, hogy a közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek. A honlapon közölt információk és adatok tájékoztató jellegűek, így az adatok hasznosítása csak saját felelősségre történhet.

Tartalom felhasználása

Honlapok tartalmát kereskedelmi és publikációs célra nem (még átfogalmazva sem), magáncélra azonban felhasználható, kivéve ha a konkrét dokumentumban ettől eltérő szerepel. Idézés, lényegi átvétel, hivatkozás esetén forrásmegjelöléssel kérünk honlapunk megfelelő oldalára mutatni (linkkel átirányítani). Cikkek másodközlése (szó szerinti közlése) és tartalmának átfogalmazott közlése (plagium) írásos engedélyünkkel lehetséges.

Képek felhasználása

A honlapon található képeket, illusztrációkat szerzői jogok védhetik, ezért előzetes írásos engedély nélkül tilos felhasználni.

Linkek elhelyezése

Örömmel vesszük, ha más oldalakon honlapunkra mutató linket helyeznek el. Ilyen esetben kérjük értesítsenek bennünket. Méltatlan környezetbe helyezett link ellen kifogást emelünk, és annak megszüntetését kezdeményezzük. Ennek megítélési jogát magunknak fenntartjuk.

Egyéb

Tilos a honlap tartalmát adatbázisba lementeni. A honlap tartalmi és formai alkotórészei írásos közlési engedély esetén sem változtathatók meg és nem használhatók fel a honlap tartalmától eltérő célra.

 

Fürjklub ajánlata

Könyv

Japán fürj ismertetése és tenyésztése

 

77 oldalas könnyűborítós

 

copfosfurj@gmail.com

Mentés

Facebook

 

Stat


Web és programozás: Bulldognet.hu    Tartalom: Fürjklub.hu

TÁMOGATÓK: Japanfurj.info, Garmed.hu, Gazdasági fürjek, Fürjtojás,